Hvad er terpener og findes de i cannabis?

Terpener er en forbindelse, der findes i mange forskellige typer planter, men de fleste tror, ​​at de kun findes i cannabis, netop fordi cannabis indeholder så mange terpener.

Så hvad er terpener og hvorfor eksisterer de?

Terpener er aromatiske forbindelser, der produceres i forskellige planter og også visse insekter. Dens rolle er først og fremmest at producere tydelige aromaer.

Terpener er meget vigtige for vores planter. Nogle terpener spiller en beskyttende rolle i planten og hjælper planten med at komme sig efter skader. Andre fungerer som en del af plantens immunsystem for at holde smitsomme bakterier ude og bekæmpe pesten.

Terpener i nogle planter tiltrækker også bier, som hjælper med at sprede pollen.

Forskellige typer terpener

Der er forskellige terpener i cannabis/hampplanten, nogle af de mest almindelige er:

Limonene

Limonene er en almindelig terpen, som de fleste genkender på duften. Ligesom duften siger, dufter Limonene af citrus og appelsin og har dermed en meget frisk duft. Udover cannabis findes denne terpen også i citrusfrugter, rosmarin og pebermynte.

Virkninger: Anti-inflammatorisk, antibakteriel, afslappende, opkvikkende
Fås også i: Citrusfrugter, rosmarin

Pinene

Pinene giver en frisk og let duft til mange planter. Blandt andet fyrretræ, rosmarin og basilikum indeholder Pinene. Pinene siges at have mange terapeutiske fordele.

Virkninger: Anti-inflammatorisk, antiseptisk
Findes også i: Fyrretræ, citrusfrugter, basilikum, modvirker depression

Myrcene

Myrcene kan findes i cannabis, citrongræs, timian og humle. En stor del af volumen af ​​terpener i cannabis er netop Myrcene. Det er netop denne terpen, der giver cannabis sin jordagtige aroma.

Virkninger: Muskelafslappende, hjælper mod søvnforstyrrelser, antiinflammatorisk
Fås også i: Timian, kardemomme, humle

Linalool

Linalool er mest almindelig i lavendel og giver blomsten dens rige duft. Udover lavendel finder du også Linalool i svampe, mynte og kanel.

Linalool er meget brugt i aromatærter og er ansvarlig for den beroligende effekt, som mange mennesker føler, når de dufter lavendel eller æterisk olie med Linalool i.

Virkninger: Beroligende, styrker immunforsvaret
Fås også i: Lavendel, kanel

Beta-caryophyllene

Beta-caryophyllene findes i mange urter og grøntsager. Sort peber og nelliker indeholder blandt andet Beta-caryophyllene. Duften er krydret og træagtig duft. Vores CBG hash Purple Wookie har blandt andet Beta-caryophyllerne i sig.

Virkninger: Anti-inflammatorisk, antioxidant, afslappende
Fås også i: Sort peber, rosmarin, nelliker

Vil du købe terpener?

Ønsker du at købe færdige terpenblandinger, kan vi tilbyde dette. Klik på linket nedenfor for at komme til vores udvalg af terpener.

Terpener fra Cali Terpenes

 

Referencer

https://www.medicalnewstoday.com/articles/what-are-terpenes#types
https://www.leafly.com/news/cannabis-101/terpenes-the-flavors-of-cannabis-aromatherapy